Politie rolt opslagplaats voor inrichting drugslaboratoria op

donderdag 14 januari 2016

Vught - De politie heeft donderdagmorgen rond 8.45 uur een inval gedaan in twee garageboxen aan de Taalstraat in Vught. Daar werd een grote hoeveelheid goederen aangetroffen die gebruikt kunnen worden voor de inrichting van een drugslaboratorium.

Bij het ondermijningsteam van de politie Oost-Brabant draaide al enige tijd een onderzoek waarbij de twee garageboxen als bevoorradingslocatie naar voren kwamen. Daarom werd donderdagmorgen een instap gedaan. In de garageboxen werd een volledige inrichting voor een laboratorium voor synthetische drugs aangetroffen. Bovendien werd 8 kilo amfetaminepasta gevonden. Alle spullen werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd.

 

Er zijn donderdagmiddag nog geen aanhoudingen verricht. Wel zullen de aangetroffen zaken door de politie worden gebruikt om verder onderzoek te verrichten.

De actie werd gecoördineerd door het Ondermijningsteam en sluit aan bij de bredere aanpak van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam bestaat uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst en werkt nauw samen met gemeenten, provincies, openbaar ministerie, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

 

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rosmalen | 112 alarmeringen Rosmalen | Goedkoop Tanken in Rosmalen | Supermarkten in Rosmalen | Weerbericht Rosmalen