Vijf arrestaties voor woninginbraak na achtervolging

donderdag 5 mei 2016

Rosmalen - De politie hield donderdagochtend 5 mei, na een achtervolging in hun woonplaats, vijf Bosschenaren aan. Zij worden verdacht van een inbraak in een woning eerder die ochtend in Rosmalen. Dankzij de snelle melding konden de verdachten opgepakt worden.

Kort voor 2.00 uur kwam bij de politie een melding binnen van een inbraak in een woning aan de Cerberusstraat in Rosmalen. De bewoners waren wakker geworden van vreemde geluiden in hun woning en ontdekten dat was ingebroken. Een raam van het pand werd opengebroken en onder meer een TV en een laptop werden weggenomen.

Agenten gingen meteen op weg naar de aangegeven locatie in Rosmalen. Onderweg naar de woning kwam hen in Rosmalen een verdachte auto tegemoet rijden, waarop de agenten besloten het voertuig te controleren. De bestuurder negeerde echter het stopteken en ging er met hoge snelheid vandoor. Hierop zette de politie de achtervolging in via de A59 richting ’s-Hertogenbosch. Bij de afslag West ging de achtervolging verder door ’s-Hertogenbosch via onder meer de Vlijmenseweg, de Commissaris Bosch van Drakensteinlaan en de Kooikerweg. Hierbij reed de auto ook enkele malen tegen het verkeer in. Op de Kooikerweg stuurde de vluchtende bestuurder zijn auto naar links toen een politievoertuig probeerde te passeren. Op de Helftheuvelweg deed de politie een nieuwe poging om het voertuig te passeren, waarbij beide auto’s elkaar raakten. Uiteindelijk verloor de bestuurder op de Helftheuvelweg de controle over zijn voertuig en kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. Niemand raakte gewond.

In de auto zaten vijf mannen uit ’s-Hertogenbosch (16, 17, 18, 19 en 20 jaar). In het voertuig werden spullen teruggevonden die afkomstig waren uit de woning in Rosmalen. De vijf verdachten werden ter plekke rond 2.10 uur aangehouden. Uit verder onderzoek kwam naar voren dat de 18-jarige bestuurder van de auto niet in het bezit bleek te zijn van een geldig rijbewijs. De auto en de aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. De verdachten zitten vast voor verder onderzoek.

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Rosmalen | 112 alarmeringen Rosmalen | Goedkoop Tanken in Rosmalen | Supermarkten in Rosmalen | Weerbericht Rosmalen